Aktuelt

Vårens-skjønnhetskur-for-plenen-spesialtilbud

SKJEM BORT HAGEN DIN OG BESTILL VÅRENS SKJØNNHETSKUR FOR PLENEN NÅ! DU FÅR EN FLOTT GRESSPLEN SOM DU KAN GLEDE DEG OVER OG NYTE HELE SESONGEN! GRESSET FÅR GOD VEKST OG DYP, FLOTT GRØNNFARGE.


VÅRENS SKJØNNHETSKUR
Vårens skjønnhetskur er en årlig plenpleie som renser plenen for gammelt og dødt gress, den såkalte plenfilt og mose. Kuren gir rask forbedring til plenen slik at den blir sunn og vakker hele sommeren. Kuren gjennomføres fra tidspunktet gresset begynner å gro til midten av juni. Plenens farge og utseende forandres i løpet av noen uker! Vi anbefaler denne skjønnhetskuren hver vår.

VÅR SKJØNNHETSKUR BESTÅR AV:
• GRESSKLIPPING
• VERTIKALSKJÆRING
• OPPSAMLING
• TILSÅING
• GJØDSLING

GRESSKLIPPING
Før vi begynner med pleiejobben, må plenen klippes ordentlig (hvis gresset er langt, er det avgjørende med oppsamling av gresset). Gresshøyde er 3,5- 6 cm, avhengig av type plen.

VERTIKALSKJÆRING
• Plenen skjæres bokstavelig talt vertikalt ned til 4 cm med en egen maskin. I tillegg blir den såkalte plenfilten renset bort fra øverste delen av plenen - dødt gress, løv osv. Dette hindrer luft, vann og næring til å komme ned i jorden. Det gjør at plenen blir slitt og veksten stopper. Snittene som vertikalskjæreren lager, åpner tilgang for gjødsel og luft til røttene.
• Vertikalskjæring kutter røttene til gresset og dermed stimulerer vekst. Det fjerner mose og luker ut en del ugress, og dermed lar det nye gresset gro.
• Vertikalskjæring bør helst utføres 2-3 ganger pr sesong, og minst en gang i året sammen med tilsåing.

OPPSAMLING
Vertikalskjæring løsner mye gammelt gress, mose og løv, og alt dette må samles opp!

TILSÅING
En plen som har vokst lenge på ett sted, endrer uunngåelig gressorter - noen dør, andre øker i antall. I de fleste tilfellene reduseres kvaliteten på plenen! Med tilsåing av en ny og bedre frøblanding, vil kvaliteten og utseendet av plenen forbedres. Etter vertikalskjæring og oppsamling kan frø lettere få kontakten med jorda, spiringen blir raskere og veksten bedre. Jordkontakt er viktig fordi det sikrer fuktighet til frøet. Vi bruker 15 g/ m2.

GJØDSLING
Det viktigste for plenen om våren er nitrogengjødsel, som gir en kraftig vekst og dyp grønn farge. Nøkkelen er jevn spredning og god vanning etter gjødsling (spesielt viktig i solfylt vær).

ETTER KUR
Etter kuren bør plenen vannes avhengig av været. Med hjelp av vanning trenger gjødselen ned i jorda, frøene får kontakt med gjødselen, og forbedringen blir raskere.

OBS!!!
Vi behandler plenen i opp til 4 cm dybde. Før vi starter jobben, må våre ansatte få vite om hva som ligger i jorda (vanningsanlegg, kraner, ledninger, steiner, løkblomster i gresset) da disse kan bli permanent skadet.

Mest stilte spørsmål om skjønnhetskuren
1) Hvis kuren ikke gjøres om våren, kan den gjennomføres i juni, juli, august?
Det kan gjøres i løpet av hele sesongen, men vi kan ikke gjøre det når temperaturen er over 25 grader eller dersom det er veldig tørt. Kuren må gjennomføres når plenen vokser, med gode fuktighets- og temperaturforhold.

2) Blir resultatet synlig med en gang?
Rett etter utført kur, blir plenens utseende verre, spesielt hvis plenen var i dårlig stand og ikke har vært stelt i langt tid (i slike tilfeller går vi over med vertikalskjærer flere ganger). Plenen blir bedre om ca 1-2 uker og det skal klippes regelmessig og oftere, fordi den vokser kraftigere og fargen blir lysere.

3) Kan vi utføre kun deler av kuren - vertikalskjæring eller tilsåing?
Det er mulig, men det beste resultatet garanteres når vi gjør begge deler. Hvis vi snakker om små arealer, blir det ikke forskjell i pris hvis vi gjør kun en av tingene. Når det gjelder store arealer kan du bestille kun vertikalskjæring eller tilsåing og avtale egen pris for det.